teisipäev, 15. juuli 2014

Pärandi päevad: kohaliku toidu valmistamine Saaremaal.

Keskkonnaamet koos Eesti Vabaõhumuuseumiga korraldab Vilsandi rahvuspargi kultuuripärandi koolituste raames Kõruse külas 17.-18. juulil ja 26. juulil kohaliku toidu praktilisi  koolitusi.
Vilsandi rahvuspargist kandideerivad vaimse pärandi nimistusse kohalik söök ja jook. Ootame huvilisi õppima, osalema, mekkima. Kui meeldima hakkab, on edaspidi võimalik külaplatsil ise omale pütingukala suitsutada!

N 17. juuli algusega kell 09.00 Lääne-Saaremaa traditsioonilise koduõlle valmistamise demonstratsioon Jürise talus.
Päeva juht on Kalev Rauk.
Õhtul on võimalik vaadata pärimusfilme vikatist, hobusest, leivast...

R 18. juuli algusega kell 10.00 Kõruse külaplatsile praktiline pütinguahju ehitamine ning Võrkealuse vana pütinguahju "avastamine" ja ümbruse korrastamine.
Päeva juht Mati Suurna.
Päeva lõpp orienteeruvalt kell 16.00.

L 26. juuli algusega kell 9.00 Kõruse külaplatsil lestade puhastamine, ettevalmistus ja suitsutamine pütinguahjus. Kohaliku toidu eripära. Odrajahust pallide valmistamine. Koduõlle ja toidu degusteerimine. Päeva juht on Tiina Ojala.
Päeva lõpp orientreeruvalt kell 17.00.

Koolitus osalejatele tasuta: rahastab SA KIK.
Toiduraha on 3 euri / päev, selle saab tasuda kohapeal.

Registreerumine: Kohtade arv piiratud, etteregistreerimine ja täpsem info: krista.kallavus@keskkonnaamet.ee või 5226 139